top of page
Dansfoto Frieda.jpg

Aanbod

Je kan bij mij terecht voor verschillende vormen van psychotherapie: individuele therapie, relatietherapie, groepstherapie en bewegingstherapie.

 

Elk traject is zorgvuldig afgestemd op jouw tempo en situatie, zodat jij de ondersteuning krijgt die je nodig hebt om je weer in balans te voelen.

Individuele therapie

In de individuele therapie werk ik samen met jou op een manier die past bij jouw tempo en behoeften. We kijken naar jouw levenservaringen, familie-erfgoed en maatschappelijke context om te begrijpen wat moeilijk loopt in het dagelijks functioneren. Van daaruit onderzoeken we samen hoe we oude patronen kunnen herkennen en een nieuw perspectief kunnen bieden. Zo ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor verandering, waarbij zowel jouw kwetsbaarheden als sterktepunten worden omarmd.

2

Relatietherapie

Relatietherapie is bedoeld voor koppels die de wens hebben om hun relatie te verbeteren. In de sessies onderzoeken we de interactiepatronen die vaak conflicten veroorzaken, zoals de manier waarop we met elkaar verbinden, bijvoorbeeld door hechtingsstijlen. Communicatie in dialoog helpt om beter inzicht te krijgen in eigen gedrag en de dynamieken die zich in de relatie voordoen. We kijken naar de invloed van de context van het leven en de familiegeschiedenis, en hoe we door erkenning en begrip voor elkaars achtergrond de communicatie kunnen verbeteren en helen.

3

Therapie in groep

Therapie in groep betekent dat we in een kleine groep (maximaal 4 personen) persoonlijke verhalen delen aan de hand van vooraf afgesproken thema’s. Samen onderzoeken we deze thema’s door de lens van contextuele psychotherapie. Het delen van ervaringen, het luisteren naar anderen, en het bieden van erkenning zorgt voor een sterke verbondenheid. In deze veilige en vertrouwelijke omgeving krijg je de kans om je verhaal te vertellen en nieuwe inzichten op te doen. De groep biedt steun, en samen creëren we een ruimte waar iedereen zich begrepen en gehoord kan voelen. De begeleiding is psychotherapeutisch en wordt afgestemd op de groep.

​

Thema's van de groepstherapieën in 2025
 

  • Februari: Burn-out, ondanks en dankzij

  • Maart: Grenzen stellen en bewaken: een hele uitdaging voor mij!

  • April en mei: In relatie met mijn ouders, zorg en zelfzorg!

  • Mei en juni: Mijn kwaliteiten, met valkuilen, uitdagingen en allergieën. Hoe bewust ben ik van mijn kwaliteiten? Hoe vind ik de balans in geven en ontvangen, in relatie tot de andere?

​

4

Bewegingstherapie
"Helen in beweging"

Voel je je momenteel minder goed in je leven? Maak je een burn-out of depressie door? Herstel je van een ziekte? Voel je je niet goed in je vel of in je lichaam? Voel je je vastzitten, mentaal, emotioneel of fysiek? Ben je de regie over je leven kwijt? Is je veerkracht aangetast en valt het je moeilijker om weer op te veren bij tegenslagen? Wordt stress steeds meer een beheersende factor in je leven? Krijg je meer lichamelijke klachten of ervaar je energieverlies? Is de stap naar psychotherapie voor jou een moeilijke drempel?

​

Voor wie?

Voor mensen die via beweging en dans meer over zichzelf willen ontdekken. De helende kracht van beweging en dans willen ervaren en ontdekken. Bereid zijn om veranderingsprocessen aan te gaan en kleine dansparels via deze manier te omarmen.

​

Je hoeft geen danservaring te hebben. We leren geen specifieke pasjes; de bewegingen komen van binnenuit. Het is belangrijk om met een eigen intentie de sessies te doorlopen en bereid te zijn om wat innerlijk leeft (zoals negatieve gevoelens, blokkades of spanningen) in het proces te brengen. Ook is het waardevol om je ervaringen te durven delen met anderen in de groep.

​

Dans je lijf, heel je lijf.

"Leven is dansen," zegt Garaudy. Ik wil mensen in contact brengen met zichzelf en met anderen, door middel van beweging en dans. Kom in beweging, en je zult worden bewogen. Leer jezelf beter kennen als persoon. In plaats van denken en doen, focus op voelen en zijn in de beweging. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Psychische problemen vestigen zich in ons lichaam; stress veroorzaakt spanning, zoals nekklachten of rugpijn. Beweging helpt je uit je hoofd te komen en jezelf in je lichaam te voelen. Het lichaam herinnert zich: gevoelens zitten in ons lijf en kunnen niet worden uitgesloten in een helingsproces.

​

Je blijft je eigen regisseur. De uitdaging die beweging biedt, brengt je in een flow. Je geniet van het hier en nu, zonder jezelf te beoordelen. Voel je veilig bij jezelf en in verbinding met anderen.

​

Word bewust van je lichaam, beweeg vanuit je ware zelf en leer weer te vertrouwen op je eigen lijf. Je lichaam weet wel de weg. In de beweging doe je nieuwe ervaringen op en kun je experimenteren met nieuw gedrag. Wat er binnen het bewegingsproces op gang komt, kan waardevolle inzichten buiten de sessie brengen. Het dansatelier als laboratorium.

​

In gesprek deel je wat jou heeft bewogen. Hoe komt iets binnen? Wat gebeurt er met jou? Wat doet het met je? Wat voel je? Wat heb je nodig? Kan de groep jou ondersteunen? Wil je leunen op iemand? Wil je spreken? Wil je beluisterd worden? Durf je je te tonen? Feedback van anderen kan je helpen groeien. Erkenning van de ene mens voor een andere is wat ons met elkaar verbindt.

​

Zowel een individueel traject als een traject in groep zijn mogelijk.

Bewegingstherapie
bottom of page